Navigare necesse est II.

Sedem dni pod jadri (1997)

Letošnji dnevnik je bolj na hitro spesnjen. Že nekaj let je namreč minilo in resnici na ljubo mi že precej na živce hodi opozorilo na moji jadralni strani o prispevku, ki da bo kmalu prišel. Zato je za razliko od lanskega in predvsem vseh kasnejših opisov tekst tokrat sestavljen iz drobcev iz mojega osebnega ladijskega dnevnika, dodanih pa je še nekaj slik.

Letos sem imel nemalo težav s sestavljanjem posadke. Najprej sva z Igorjem ostala sama, potem sva ekipo nekako le sestavila, sledile so odpovedi, nazadnje pa se je vendarle vse uredilo. Od preostale četverice je le eden nekaj dni preživel na lagodnem turističnem jadranju, drugi pa so popolni grinhorni. Žal je le nekaj dni pred odhodom odpovedala sedma članica. Možnosti za zamenjavo ni bilo, tako da se ji zahvaljujemo za sponzorstvo.

Naša letošnja gostiteljica je nova Freia (Elan 38, matična luka Cres). Nobena lastna fotografija se ni posrečila, da bi Freio lahko prikazali v vsej njeni lepoti, zato prikazujem sliko iz tovarniških prospektov:

Spodobi se, da še podrobneje predstavimo posadko:


(V ospredju je Bojan, naša "spremljevalna kopenska ekipa")

In kje smo vse bili?

Greš z nami?

Davor Šoštarič

Na mojo
jadralno stran