Zeleno-beli ribji preliv

Verjetno smo vsi navajeni na tako imenovano "tržaško omako", ki je naredijo iz olja, česna in peteršilja ter polivajo po pečenih ribah. Poskusite kdaj še tole varianto:

V ponvi ali kozici segrejemo malo olivnega olja. Na njem prepražimo sesekljan česen. Mešamo in pazimo, da se česen ne zažge. Dolijemo še malo olivnega olja, premešamo in dodamo sesekljan peteršilj. Zalijemo z belim vinom (upoštevajoč vse varnostne ukrepe - glej Osnovne principe in vse druge recepte, kjer se pojavlja vino). Vina ne smemo doliti preveč - le toliko, da je vsebina gosto tekoča. Oplemenitimo s pol jušne kocke in pustimo, da prevre.

Omako si po ribi prelije vsak posameznik sam. Najbolj mi tekne, ko servirano ribo odprem in preliv polijem oziroma naložim neposredno na ribje meso (ne pa na kožo oziroma na ribo z njene zunanje strani).

Odzivi    ·    Kazalo    ·    Moja jadralna stran

Davor Šoštarič