Variante: namesto paradižnika prelijemo s paradižnikovo omako ali salso; paradižniku se lahko tudi v celoti izognemo (to je značilno za "viško" pogačo); čebulo narahlo popražimo ...
Ne delajte tega doma; tudi v urejenem bivališču na počitnicah ne bo imelo pravega okusa. OK, morda v kampu ali "cimerfraj apartmanu" relativno na samem tik ob obali, z atrijem ali teraso. Pravi okus je dosežen edino pri tapravem odprtosrčnem domorodcu z žmuljem bevande na terasi pred "letnjo kuhinjico", in pa seveda v lastni režiji na jadrnici.
Najboljšo sem jedel ob polnoči oktobra 1996 na plavajoči delovni ploščadi ob "rivi u izgradnji" na Komiži, ko so nas po dolgi in naporni vožnji v težkem jugu prijazno sprejeli dežurni težaki. Oddolžili smo se jim s pristnim haložanom (Turški vrh), oni pa nam vrnili z njihovo lokalno kapljico, pa potem spet mi pa oni pa mi pa oni ...
Odzivi · Kazalo · Moja jadralna stran |