Bukve (4 x 15cm, lahko bi bila še kakšna zraven !!) očistimo, filiramo surove, pazljivo očistimo drači (majhne neprijetne kosti), odstranimo kožo, ter narežemo na drobne koščke [sl. 1]. V tavu (ponev) damo malo maslinovog ulja (olivnega olja) [sl. 2], vržemo pet do šest strokov drobno sesekljanega luka (česna), nežno prepražimo [sl. 3], dodamo malo peteršilja, k temu dodamo štiri olupljene in drobno narezane majhne pome (paradižnike). Pustimo, da malce povre. Dodamo bruto (definicija by Davor) šest (neto tri) dl (v mojem primeru sva kuhala dva !!) belega vina, solimo, popramo in počakamo da vse skupaj nekoliko povre [sl. 4]. Medtem skuhamo manistru (testenine), seveda u živo (al dente).
V odcejeno manistro damo štiri žlice tekočine iz pripravljene omake in premešamo, ...
Sedaj potrebujemo samo še piate (krožnike) in pa perune (vilice). A ja: nujno je potreben še brodski pot (pločevinast lonček z eno ročko, volumna do enega litra in pol) bevande, za katero pa količina vina ni všteta v bruto vino iz recepta. Če skuhamo pol kg manistre, je cela stvar dovolj učinkovita (nasitna) za tri do štiri osebe, če seveda jejo manistro z omako in ne poskušajo naslova obrniti v Bukva s manistrom.
Napisal: Saš; reševanje časti in priprava: Tonči
  | ||
sl. 1 |   | sl. 2 |
  | ||
sl. 3 |   | sl. 4 |
Odzivi · Kazalo · Moja jadralna stran |