Krompir v celem skuhamo, olupimo in narežemo na kose. Med kuhanjem pripravimo ogromno čebule - za polovico krompirja naj je bo. Četrtino te čebule drobno sesekljamo, preostanek pa narežemo bolj na grobo. Vmes poskrbimo, da ne bodo grla preveč suha. Tisto drobno narezano čebulo popražimo na olivnem olju v večji posodi. Ko porumeni (čebula - ne posoda!), dodamo malo vina (in se obvezno prej prepričajmo, ali je z vinom vse vredu). Zdaj dodamo krompir, previdno posolimo in temeljito premešamo, da se krompir dobro prepoji z opraženino. Čez nekaj minut dodamo preostalo čebulo, na hitro premešamo (ta drugi del čebule mora ostati praktično surov!), pogumno pokapljamo z olivnim oljem, odstavimo od ognja, še enkrat hitro premešamo, posipamo s česnom in peteršiljem in serviramo.
Odzivi · Kazalo · Moja jadralna stran |