Eksotična sadna salsa

24 ur prej pripravimo skodelo jabolčnega kisa in vanjo dodamo vejico timijana, bazilike ali šatraja (vendar ne vse troje!).

Manjšo čebulo ne preostrega okusa drobno sesekljamo in na hitro opražimo na maslu. Zalijemo z dvema žlicama zdaj že aromatiziranega kisa in malo dušimo.

Dodamo na drobne koščke zrezano južno sadje: obvezno banano, mandarine/oranže, grenivko, kivi, ananas ... Ob stalnem mešanju počasi kuhamo na rahlem ognju. Vsa zadeva mora postati kremasta; po potrebi spasiramo. Do končne viskoznosti si pomagamo s preostankom aromatiziranega kisa. Še ščepec popra in čilija, ohladimo in ponudimo k čipsu, ostankom tortilj in podobno.

Najbolj paše v kokpitu v podaljšku romatičnega večera (rdeči sončni zahod, luna, zvezde, baklja, Hari Belafonte itd). Za zalivanje priporočam Kornatski Daiquiri ali Baccardi Highball. Če za nameček še izberemo ustrezno samotni zalivček, se v mislih brez večjih težav preselimo med tihomorske otoke ...

Odzivi    ·    Kazalo    ·    Moja jadralna stran

Davor Šoštarič