Manjšo čebulo ne preostrega okusa drobno sesekljamo in na hitro opražimo na maslu. Zalijemo z dvema žlicama zdaj že aromatiziranega kisa in malo dušimo.
Dodamo na drobne koščke zrezano južno sadje: obvezno banano, mandarine/oranže, grenivko, kivi, ananas ... Ob stalnem mešanju počasi kuhamo na rahlem ognju. Vsa zadeva mora postati kremasta; po potrebi spasiramo. Do končne viskoznosti si pomagamo s preostankom aromatiziranega kisa. Še ščepec popra in čilija, ohladimo in ponudimo k čipsu, ostankom tortilj in podobno.
Najbolj paše v kokpitu v podaljšku romatičnega večera (rdeči sončni zahod, luna, zvezde, baklja, Hari Belafonte itd). Za zalivanje priporočam Kornatski Daiquiri ali Baccardi Highball. Če za nameček še izberemo ustrezno samotni zalivček, se v mislih brez večjih težav preselimo med tihomorske otoke ...
Odzivi · Kazalo · Moja jadralna stran |